GEEF JE EVENT DE RUIMTE BIJ PAPIERFABRIEK NIJMEGEN

Van filmische videoshoots tot het NK Drone Racing. Van klimaatmeeting tot productlancering. Van tv programma tot Tech Symposium. Van imposant je jubileum vieren tot collecties shooten. Stijlvol proosten in een industriële setting of stoer barbecueën met de voeten in het water.

Elk event krijgt bij ons vanzelf karakter. Wat de insteek ook is. Ondanks de onvoorstelbare grootte, legt ons team de nadruk op kwaliteit en niet op massa. We krijgen energie van fijne en mooie samenwerkingen, en gaan voor een persoonlijke benadering en exclusiviteit voor mensen. Onze hallen hebben elk hun eigen identiteit en diversiteit in mogelijkheden.

We geven je de vrijheid van leveranciers en de vrijheid van invulling door het bewust rauw houden van de vloeren en muren, binnen én buiten. Zodat jij en je gasten – net als wij – maximaal energie ontvangen die de fabriek voortbrengt.

“Papierfabriek Nijmegen geeft je alle ruimte om je tofste creatieve productie of event neer te zetten.”

HET VERHAAL VAN DE PAPIERFABRIEK

Papierfabriek Nijmegen, een bewonderenswaardig bouwwerk in beton, staal en glas. Wie midden in het hallencomplex staat en om zich heen kijkt, ziet een haast oneindige ruimte. Door de decennia heen gegroeid in omvang om 7 immense papiermachines te kunnen huisvesten, die elk tot wel 35.000 ton papier per jaar produceerden.

De geschiedenis van de fabriek gaat tot ruim een eeuw terug. Als in 1908 drie oprichters Nijmegen kozen als vestigingsplaats vanwege de gunstige geografische ligging met water-, weg- en spoorverbindingen. Hun fabriek ging onder de naam “N.V. Papierfabriek Gelderland” van start en kende toen nog een jaarproductie van 750 ton.

De moderne geschiedenis voert terug naar 1997 als inmiddels South African Pulp & Paper Industry (SAPPI) de scepter zwaait, ’s werelds grootste producent van houtvrij gestreken papier. Het eindproduct dat Sappi Nijmegen tot aan de verkoop aan InnovioPapers in 2008 afleverde was hoogwaardig, houtvrij, tweezijdig gestreken papier. Onder meer geproduceerd voor glossy magazines als Vogue en Elle, brochures van luxemerk auto’s en fotoboeken van onder meer de Olympische Spelen.

In 2015 sloot de fabriek definitief zijn deuren. Maar net als zijn functie toen laat deze historische locatie nu als eventlocatie onuitwisbare indrukken achter en maakt het ervaringen memorabel.

chantal peters - papierfabriek nijmegen - ondernemer

Chantal Peters

Eigenaar Papierfabriek Nijmegen

Waar wij in geloven

We stellen onze unieke hallen en karaktervolle ruimtes beschikbaar vanuit het idee dat creatief ondernemen leuk en uitdagend is. We voelen ons daarom een facilitator van beleving. 

We creëren een hoge fun-factor en hechten waarde aan leuk, persoonlijk contact. Af en toe maken we een uitstapje naar publieke events om voor onze thuisstad Nijmegen iets te kunnen betekenen.


Omdat we begrijpen dat industrieel erfgoed uit het verleden niet per definitie milieuvriendelijk is, doen we het graag anders. We zijn een locatie met duurzame eigenschappen en vinden het fijn om – in een stad met het Green Capital label – ons steentje bij te dragen. Dat doen we o.a. met 10.000 zonnepanelen op onze daken en een bijenvolk van 120.000 bijen, om de biodiversiteit in Nijmegen te verbeteren.